Aktualno

  • In vendar se vrti

    Vse več makroekonomskih podatkov potrjuje kazalnike optimizma (PMI) v Evropi. Z volilno za...
    Preberite več
  • Sezona dividend obeta pozitivno jesen

    Julij in avgust sta na ljubljanski borzi tradicionalno meseca, ko kotirajoča podjetja izpl...
    Preberite več

Upravitelji

Spoznajte našo ekipo

Premoženje skladov družbe KD Skladi upravljajo priznani strokovnjaki, ki za uspešno upravljanje prejemajo številna slovenska in tuja priznanja. Naši upravitelji so konstantno na lestvici desetih najboljših slovenskih upraviteljev po izboru revije Moje finance. Naziv najboljšega slovenskega upravitelja je za leto 2010 pripadel Davidu Zormanu, leto 2013 in 2015 Primožu Cenclju, leto 2016 pa Alešu Lokarju. Ekipa naložbenega sektorja KD Skladi s strokovnim pristopom, dolgoletnimi izkušnjami na domačem in regionalnih kapitalskih trgih ter mednarodnimi povezavami vlagateljem nudi odličnost upravljanja investicijskih skladov in finančnega premoženja. Slednje se izraža tudi s prejetimi domačimi kot tudi mednarodnimi priznanji in nagradami. V Sloveniji vsako leto po izboru revije Moje finance številni naši skladi prejmejo oceno 5 zvezdic in naziv najboljšega vzajemnega sklada, v zaključku leta 2015 pa je neodvisna mednarodna agencija Morningstar našim skladom začela podeljevati zvezdice za uspešno upravljanje. Izkušena in strokovna skupina upraviteljev spremlja in analizira dogajanja na borzah in kapitalskih trgih. Premoženje vlagateljev vlaga v vrednostne papirje, ki ob čim manjši stopnji tveganja prinašajo optimalne donose. Ekipo sestavlja devet strokovnjakov, trije med njimi so že prejeli naziv CFA (v tujini prestižen standard upraviteljskega poklica), ostali so v procesu pridobivanja. V KD Skladih upravljanje skladov poteka timsko, ekipo pa sestavljajo vodja upraviteljska tima in več upraviteljev.

mag. LUKA FLERE,

CFA, direktor naložbenega sektorja

Luka Flere je končal ekonomsko fakulteto v Ljubljani, magistrski naziv pa si je pridobil na univerzi Bocconi v Milanu. Leta 2005 se je zaposlil kot pomočnik direktorja naložbenega sektorja in vodja analiz na borznoposredniški družbi KD BPD, od marca 2008 pa je zaposlen v družbi za upravljanje KD Skladi. V letu 2010 je pridobil finančni strokovni naziv CFA (Chartered Financial Analyst). Sredi leta 2012 je prevzel mesto direktorja naložbenega sektorja v KD Skladih. Upravlja naša regijska sklada KD Balkan in KD Vzhodna Evropa.

PETRA LESJAK,

CFA, pomočnica direktorja naložbenega sektorja – vodja upravljanja dobro poučenih vlagateljev

Petra Lesjak ima več kot 10-letne delovne izkušnje na področju bančništva in upravljanja premoženja. Svojo poslovno pot je začela leta 2003 v banki Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. kot kreditni analitik. Kasneje je bila zaposlena v različnih finančnih institucijah, in sicer kot analitičarka, namestnica oddelka za raziskave in vodja privatnega bančništva na borzni hiši Publikum, vodja upravljanja s kreditnimi tveganji na Holdingu Slovenske Elektrarne ter vodja naložbenega oddelka in oddelka analiz na KD Banki. V družbi KD Skladi se je zaposlila leta 2012 kot vodja upravljanja premoženja za institucionalne vlagatelje in istega leta pridobila laskavi finančni strokovni naziv CFA (Chartered Financial Analyst).

ALEŠ LOKAR,

pomočnik direktorja naložbenega sektorja – vodja upravljanja

Aleš Lokar ima več kot 15 let izkušenj v finančnem sektorju. Kot analitik, upravitelj in borzni posrednik je deloval v borznoposredniških družbah BPH in PM&A. Od leta 2005 dalje je bil zaposlen kot upravitelj premoženja v borznoposredniški družbi KD BPD, od marca 2008 pa je pomočnik direktorja naložbenega sektorja v družbi KD Skladi. Upravlja naša najstarejša in največja sklada, KD Galileo in KD Rastko, ter KD Dividendni, ki se je preoblikoval iz investicijske družbe. Na izboru revije Moje finance za leto 2016 je bil sklad KD Galileo izbran za najboljši slovenski mešani - globalni fleksibilni sklad v tri- in petletnem obdobju, prav tako tudi sklad KD Rastko, delniški - evropski. Aleš Lokar pa je nosilec prestižnega priznanja najboljši slovenski upravljavec leta 2016.

dr. SAMO PLIBERŠEK,

pomočnik direktorja naložbenega sektorja – vodja razvoja

Samo Pliberšek je diplomiral iz fizike na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani ter doktoriral na področju teoretične fizike na fizikalnem inštitutu univerze v Zürichu. Ima desetletne izkušnje na področju financ, po doktoratu najprej v sektorju investicijskega bančništva družbe NLB, v družbah NLB Skladi in Poteza. Pozneje je več let deloval v svojem podjetju, kjer je razvil večje število programskih rešitev s področja kvantitativnih financ, med drugim na področjih upravljanj tveganj, optimizacije portfeljev, analize delnic in obveznic. V družbi KD Skladi je vodja razvoja.

SAŠO ŠMIGIĆ,

pomočnik direktorja naložbenega sektorja – vodja analiz

Sašo Šmigić je diplomiral na ekonomski fakulteti v Ljubljani. Od leta 2006 je bil zaposlen kot upravitelj na borznoposredniški družbi KD BPD, od marca 2008 pa kot upravitelj v družbi za upravljanje KD Skladi, kjer je leta 2013 postal pomočnik direktorja naložbenega sektorja – vodja analiz. Upravlja sektorski sklad KD Surovine in energija ter v razvijajoče trge usmerjene sklade KD Novi trgi, KD Indija - Kitajska in KD Latinska Amerika.

PRIMOŽ CENCELJ,

CFA, samostojni upravitelj

Primož Cencelj je končal ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Od leta 2006 si je nabiral izkušnje kot analitik na borznoposredniški družbi KD BPD, od marca 2008 pa je zaposlen v družbi za upravljanje KD Skladi. V letu 2012 je pridobil finančni strokovni naziv CFA (Chartered Financial Analyst). Upravlja obvezniška sklada KD Bond in KD Corporate Bonds ter denarni sklad KD MM. Na izboru revije Moje finance je sklad KD MM redno izbran za najboljši denarni sklad v Sloveniji, Primož Cencelj pa je nosilec prestižnega priznanja najboljši slovenski upravljavec leta 2013 in 2015.

GREGA MEDEN,

samostojni upravitelj

Grega Meden ima več kot 15 let delovnih izkušenj na finančnem področju. Svojo poslovno pot je začel leta 1999 v borznoposredniški hiši BPH in PM&A kot borzni posrednik in upravitelj ter jo nadaljeval kot vodja trgovanja v KD BPD. Od leta 2008 je zaposlen kot samostojni upravitelj v družbi KD Skladi, kjer kot specialist za regijo skrbi predvsem za naložbe sklada KD Balkan. V tujini je bil član upravnega odbora v makedonski družbi KD Investments Skopje, trenutno je član nadzornega sveta investicijske družbe ZIF BLB Banja Luka.

BETI BACETIČ KERN,

upraviteljica

Beti Bacetič Kern je svojo poslovno pot začela leta 1992 v borznoposredniški hiši PM&A, kjer je delala kot borzna posrednica do leta 2006, potem se je kot upraviteljica premoženja zaposlila v borzni hiši KD BPD. KD Skladom se je pridružila leta 2008.Opravlja delo upraviteljice in je tudi vodja sodelovanja z borznoposredniškimi hišami. Svoje delovne izkušnje nadgrajuje z vključevanjem v različne inovativne projekte.

DAVID ZORMAN,

upravitelj

David Zorman je diplomiral leta 2008 na ekonomski fakulteti v Ljubljani. Že kot študent si je leta 2005 začel nabirati znanja s področja upravljanja premoženja kot finančni analitik v borznoposredniški družbi KD BPD. Januarja 2008 se je zaposlil v družbi KD Skladi, kjer upravlja globalni sklad skladov KD Prvi izbor, geografski sklad KD Amerika ter sektorska sklada KD Tehnologija in KD Vitalnost. Zadnji je bil na izboru revije Moje finance razglašen za najboljši sklad v kategoriji delniški - farmacija, Zorman pa za najboljšega upravitelja v letu 2010.